zondag, 9 augustus 2020
Hoofdmenu
Home
Forum
Fotoalbum
Actueel
Activiteiten
Asielbeleid
Verhalen, ervaringen en tips
Links
Over ons
Contact
Zoeken
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Augustus 09, 2020, 02:24:20
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Wachtwoord vergeten?
 
Laatste nieuws
Populair
Pedagogen: Schade bij kinderen door uitzetting
donderdag, 14 september 2006

AMSTERDAM (ANP) - Kinderen die jarenlang in Nederland zijn geworteld en daarna gedwongen worden uitgezet, ondervinden daarvan schade. Dat vinden negentien hoogleraren pedagogiek, die zich daarmee aansluiten bij een onderzoek van orthopedagoge Margrite Kalverboer.

Zij stelde hierover een nota op die dient als bewijs in het proces van Defence for Children tegen de Nederlandse Staat. Dat meldde een woordvoerster donderdag. De belangenorganisatie zal vrijdag samen met de nieuwe stichting Wij Willen Blijven (WWB) een dagvaarding van pakweg zeventig pagina's uitbrengen tegen de Staat.

Eind vorig jaar kondigden zij het proefproces al aan na een onderzoekstribunaal dat de Stichting 26.000 Gezichten had georganiseerd tegen het uitzetbeleid van minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken).

Gewijzigd op ( donderdag, 14 september 2006 )
Lees verder...
 
Het ’gat van Verdonk’ dwingt coalitie en oppositie tot bescheidenheid
donderdag, 14 september 2006

Trouw 

Van de veelbesproken groep van 26.000 asielzoekers hebben er inmiddels 8000 alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Hun aantal zal naar de verwachting van minister Verdonk van vreemdelingenzaken nog oplopen tot ruim 13.000.

Deze uitkomst van haar project Terugkeer relativeert de kritiek op de zuinigheid die de minister aanvankelijk aan de dag legde tegenover de aandrang uit de samenleving op een specifiek pardon. Zelfs lijkt het erop dat de term ’Terugkeer’ destijds verkeerd is gekozen.

De kritiek op het asielbeleid was onder meer afkomstig van de Vereniging van Nederlandse gemeenten, die drie jaar terug met steun van de oppositie aandrong op legalisering van alle asielzoekers die al langer dan vijf jaar in de procedure zaten. De gemeenten schatten hun aantal op zesduizend. Het pardon van Verdonk zal dus veel ruimer uitpakken. Dat werpt een ander licht op het beeld van haar als de ijzeren poortwachtster van Nederland.

Gewijzigd op ( donderdag, 14 september 2006 )
Lees verder...
 
Meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 6 van 6

Design by Zak - Copyright www.dizajn.biz